FETVALAR

SORU:

Gıdaların içerisinde kullanılan malt (malt unu ya da malttan üretilmiş herhangi bir ürün) helal midir?

Tarih: 24 Ekim 2011

CEVAP:

Malt, bira yapmak için çimlendirilip kurutularak hazırlanmış arpaya denir. Bunun bazı yiyecek ve içeceklere katılmasında bir sakınca yoktur. Önemli olan, maltın karıştığı yiyecek veya içeceğin bira gibi sarhoş edici vasfı olmamasıdır. Yani içinde malt bulunan herhangi bir gıda maddesi, sarhoş edici bir özelliğe sahip değilse caiz, sarhoş ediyorsa caiz değildir.

Benzer bir soru-cevap için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/icki-yapiminda-kullanilan-anason-bitkisinin-cayini-icmek-caiz-midir.html


Etiketler: